Actueel

reageer als eerstvr 11 jun 2021

Geslaagden De Lage Waard door docenten getrakteerd op waterballet

PAPENDRECHT – Dat de cijferlijstenuitreiking ondanks corona donderdag een feestelijk tintje zou krijgen, hadden de geslaagde mavo-kandidaten van CSG De Lage Waard in Papendrecht wel verwacht. Het waterballet waar ze op getrakteerd werden, kwam echter als een totale verrassing. (Foto’s: CSG De Lage Waard)

Veel docenten, die zich vaak net zo energiek hadden ingezet als de leerlingen, hadden zich gewapend met supersoakers. Geen leerling was veilig. Zelfs degenen die zich in de auto’s van hun meegenietende ouders hadden verschanst, werden door open raampjes op een flinke waterstoot getrakteerd. Muziek schalde over de parkeerplaats die omgetoverd was in een tropisch paradijs. Cijferlijsten werden in ontvangst genomen en trots met elkaar vergeleken. Voor zestig mavo-eindexamenkandidaten zit het er nu op. Drie leerlingen hebben helaas nog niet voldoende punten gescoord en zullen bij de herkansingen alsnog alles op alles moeten zetten.

Ontlading

Ook op de locatie havo/vwo verzamelden alle geslaagden zich om op het schoolplein een bruisend feestje te vieren. De ontlading na de spanning van de afgelopen weken was groot. Niet iedereen was vol vertrouwen het examen ingegaan en een goede uitslag werd dan met nog meer blijdschap ontvangen. Door de spreiding over meerdere tijdvakken is nog niet van alle eindexamenleerlingen bekend of ze dit jaar met het felbegeerde papiertje de school kunnen verlaten. De 97 havo- en 48 vwo-kandidaten die wel al alles met goed gevolg hebben afgerond, konden onder het genot van een hapje en een drankje terugkijken op opnieuw een gedenkwaardig jaar.

 

Geef een antwoord