DORDRECHT – De snelle jongens, de toerrijders, de oude garde. Alle motorrijders zijn welkom bij Motorclub Contact Dordrecht die zaterdag 1 april zijn 50-jarige bestaan viert. Een moment om bij stil te staan. Daarom vinden er vanaf april verschillende jubileumactiviteiten plaats. Voorzitter Peter Zonnevijlle: “We grijpen het jubileum aan om de ultieme poging te wagen om jong bloed aan de club te binden. We hebben het ‘tientjeslid’ weer opgepakt waarbij je voor de rest van het jaar voor 10 euro lid mag blijven.” Niet dat ze bij de club klagen over het aantal leden (op het moment 112). Secretaris André van den Enden: “Het ledental is best constant en schommelt altijd zo rond de honderd, maar de groei, die is gestaakt.” De bestuursleden vertellen aan de bar in de kantine van de motorclub wat het lidmaatschap zo mooi maakt.

Geen verkeerde plek voor een clubhuis. Aan het Grotekerksplein (1c) hebben de motorrijders een prachtig uitzicht op de Grote Kerk. En tijdens een evenement als Big Rivers een prima zicht op het podium. Nee, de bestuursleden zijn tevreden over de stek waar de motorclub al sinds 1978 zijn onderkomen vindt (met een officiële opening in januari ’79). Een ambitie, om in dit jubileumjaar waar te maken, is er wél: jonge(re) motorrijders aantrekken of ‘de heropstappers’. De gemiddelde leeftijd van de leden ligt op de 61 jaar. Dat mag nog ietsjes naar beneden, vinden de twee. “We snappen het, hoor”, zegt Peter (71). “Wij zijn pensionado’s. Jonge mensen hebben weinig tijd, drukke werkzaamheden, motorrijden in clubverband heeft geen prioriteit.” Met het benadrukken van het motto van de club proberen ze motorrijders over de streep te trekken. André (70): “En dat ‘alles mag, niets moet!’” Zelf zijn ze al járen lid van de club waar alle motorrijders welkom zijn of er nu geracet wordt op een sportieve buikschuiver, getoerd op een solide luxe BMW of door het landschap getokkeld op een chopper. Peter is al 28 jaar lid en André zelfs al 45 jaar. “We zijn geen merkenclub, als het maar twee wielen heeft!”, benadrukt Peter nog eens extra. Lees het hele verhaal in de Dordt Centraal van deze week!

Op de foto van links naar rechts: Toercommissaris Henk Bijkerk, voorzitter Peter Zonnevijlle en secretaris André van den Enden.