Actueel

reageer als eerstvr 15 jan 2021

Getuigenoproep straatroof Halleyweg

DORDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal op straat van de pinpas van een 83-jarige vrouw op 12 december 2020 tussen 13.15 en 14.00 uur. Twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderden de vrouw op de Halleyweg in Sterrenburg en wisten de pinpas uit haar rollator te stelen, zonder dat het slachtoffer dit door had. De politie is ook concreet op zoek naar een mannelijke getuige die voorbij gefietst is tijdens het incident. Deze getuige zou ook nog even gestopt zijn en wat geroepen hebben.

Twee dagen later kwam de 83-jarige vrouw er pas achter dat haar pinpas was weg. Toen ze keek naar de activiteit op haar bankrekening schrok ze enorm. Er waren meerdere frauduleuze pinacties gedaan.

“Zijn jullie nou weer bezig?”

De 83-jarige vrouw had net haar boodschappen gedaan bij supermarkt Jumbo toen ze verder liep. Op de Halleyweg werd ze plotseling door twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderd. Zij gingen erg dicht op de oudere vrouw staan. Terwijl de ene haar afleidde, wist de ander ongemerkt een greep uit de rollator te doen, waarbij ze de pinpas van het slachtoffer wist te stelen. Het slachtoffer kan zich nog goed herinneren dat, terwijl de twee dieven dicht op haar stonden, er een man voorbij fietste die kort stopte. Hij riep: “Zijn jullie nou weer bezig?” Deze man vervolgde daarna zijn weg. De politie komt graag in contact met deze man om zijn informatie over dit incident en deze daders te delen.

Getuige?
De politie komt ook graag in contact met eventuele andere getuigen van het incident of met mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Tips zijn welkom via tel. 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

 

Geef een reactie