Actueel

reageer als eerstma 5 nov 2018

Gevangenis zoekt personeel

DORDRECHT – De Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht zoekt negen nieuwe medewerkers. Daarom wordt op woensdag 28 november een wervingsavond georganiseerd. Er zijn vacatures voor complexbeveiliger en medewerker arbeid (werkmeester). (Archieffoto: Thymen Stolk)

Vestigingsdirecteur Karin Winkelman: “Samen dragen we zorg voor een ongestoorde tenuitvoerlegging van de opgelegde gevangenisstraf of vrijheidsbenemende maatregel, waarbij we gedetineerden actief stimuleren om zelfstandig aan hun probleemgebieden te werken en hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Daar waar nodig bieden wij ondersteuning of begeleiding. Het uiteindelijke doel is om de gedetineerden na hun straf, goed voorbereid en succesvol terug te laten keren in de maatschappij.”

Rondkijken

De wervingsavond biedt volop mogelijkheden om de PI van binnen te bekijken, met leidinggevenden en medewerkers in gesprek te gaan over de beschikbare functies en te ervaren hoe het is om in een justitiële inrichting te werken. Belangstellenden kunnen zich tot en met 21 november aanmelden via f.van.der.linden@dji.minjus.nl. Meer informatie over de wervingsavond en de aanmeldprocedure is te vinden op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen, waarvan de PI Dordrecht deel uitmaakt: www.dji.nl. Bezoekers die geïnteresseerd zijn geraakt in één van de functies kunnen online solliciteren. Sollicitanten moeten een sporttest, medische keuring en een capaciteiten- en persoonlijkheidstest succesvol doorlopen. Daarnaast wordt gevraagd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

De PI Dordrecht biedt plaats aan 376 gedetineerden in verschillende regimes. Het gaat alleen om volwassen mannen. Er werken rond de 250 mensen bij de PI Dordrecht.

 

Geef een reactie