DORDRECHT – Restaurant Post heeft sinds woensdag 22 juli een gezond kindermenu op de kaart staan. De afgelopen maanden deden Dordtse basisschoolleerlingen mee aan het Kinderkookprogramma SuperChefs. In teams gingen ze de uitdaging aan om een leuk, lekker en gezond ‘Kindermenu 2.0’ te bedenken. Sous-chef Jeroen Molenaar van restaurant Post koos het winnende menu, dat vanaf nu dus op de kaart staat.

Het programma SuperChefs is bedacht door het Voedingscentrum en ontwikkeld voor kinderen van 10-12 jaar. Het programma wordt in Dordrecht aangeboden vanuit het programma Doe ff Gezond, onder begeleiding van het Da Vinci College. De basisschoolleerlingen werden uitgedaagd om gezonde en lekkere menu’s samen te stellen, waarbij sous-chef Jeroen Molenaar ook hielp met de begeleiding. Het winnende menu bestaat onder andere uit courgettekoekjes.

Het eerste Kindermenu 2.0 werd gepresenteerd door wethouders Rik van der Linden en Marco Stam. Restaurant Post ontving voor het menu het vignet Kindermenu 2.0. Het geeft aan dat het restaurant een gezond kindermenu aanbiedt dat voldoet aan de Schijf van Vijf. (Foto’s en video: Thymen Stolk)