Actueel

reageer als eerstdo 7 jun 2018

Golfdag Kiwanis succes voor kinderprojecten

DORDRECHT – De Kiwanis Club Dordrecht is erin geslaagd om voor de 22e keer op rij een uiterst succesvolle golfdag te organiseren. Tijdens dit sportieve evenement wist de serviceclub vrijdag maar liefst 15.000 euro in te zamelen, bestemd voor The High Five Foundation.

Ondanks de wat mindere weersomstandigheden genoten de deelnemers volop tijdens hun ronde op de baan bij Crayestein Golf. Ruim 130 deelnemers, zowel leden, sponsors als belangstellenden, deden als team mee aan de Texas Scramble-wedstrijd of maakten onder leiding van een professional kennis met de sport tijdens een golfclinic. Naast de sportieve prestaties draaide het natuurlijk ook om de sfeer en de gezelligheid. “Het is belangrijk om plezier met elkaar te hebben tijdens het spel. Maar uiteindelijk gaat het om fondsenwerving voor het goede doel. Ons motto is ‘Geef kinderen perspectief’, daar doen we het allemaal voor”, vertelt Antoine Verhoef van de organisatiecommissie.

Scoren voor het goede doel
De High Five Foundation uit Dordrecht is er voor kinderen van 4 tot en met 16 jaar van wie de ouders zijn aangesloten bij de voedselbank. Met vijf projecten per jaar wil de stichting deze kinderen onbezorgd laten genieten tijdens bijvoorbeeld een dagje dierentuin of pretpark. Op zaterdag 22 september organiseert de High Five Foundation een Make-over Day. De kinderen worden in het nieuw gestoken en gaan daarna naar de bioscoop. Kiwanis Club Dordrecht heeft deze dag financieel geadopteerd met de opbrengst van de Kiwanis Golfdag. Na afloop van de golfwedstrijd heeft burgemeester Wouter Kolff de cheque namens Kiwanis overhandigd aan Judith Holster van de High Five Foundation. De burgemeester hield daarbij een gloedvol betoog over het nut van de activiteiten van de Kiwanis Club Dordrecht en hij prees de initiatieven die op het gebied van fundraising door hen worden genomen.

Prijswinnaars
De organisatie kan terugkijken op een geslaagde golfdag. Tijdens het golfen werden de deelnemers in de watten gelegd met een hapje en een drankje. Na afloop van het toernooi werden zij feestelijk ontvangen door de muziekgroep Different Roads. Voor de liefhebbers stond er een kar vol verse haring klaar. Aansluitend werden de prijswinnaars bekendgemaakt tijdens de gezellige barbecue. De eerste prijs was voor Richard Pitlo, Karen Pitlo, Nicole Conrad en Xander Scheffel. Zij kregen ieder een toegangsbewijs voor de KLM Open (aangeboden door Svenscar) en een wijnpakket. Longest Drive heren: Pim Smits. Longest Drive dames: Patricia Zonneveld. Neary: Paul Mallee. Bij de golfclinic werden prijzen uitgereikt aan de deelnemers die als beste van hun groep waren geëindigd. Zij kregen golflessen van Crayestein en een wijnpakket. Bij groep 1 was dat Aron Ritma, bij groep 2 Jacob den Butter.

Geef een reactie