Actueel

reageer als eerstwo 12 jun 2019

Grensverleggend zomerkamp

DORDRECHT – Een zomer om nooit te vergeten! Dordtenaar Johan van Ballegooijen organiseert dit jaar met ApeXa 4Kids een zomerkamp in Jeugddorp. Het wordt niet zomaar een kamp. De kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar, komen voor heel wat uitdagingen te staan waar ze sterker uit zullen komen.

Hoe ben je op het idee gekomen?
“Ik geef al langere tijd sportief/mentale training aan kinderen en daar zijn zowel de kinderen als de ouders heel enthousiast over. Samen met mijn vrouw Amira hebben we nu het idee opgepakt om van de zomer uit te breiden met uitdagende, spectaculaire zomerkampen.”

Wat gaan jullie allemaal doen?
“We gaan aan de slag op het water, in het water en naast het water. We gaan zweten, ploeteren en grenzen verleggen. De kampen zijn gebaseerd op de onderliggende uitgangspunten van ApeXa 4Kids waar ook de reguliere trainingen op gebaseerd zijn.”

Wat voor punten zijn dit dan?
“Het najagen van dromen! We willen de kinderen niet alleen bezighouden met wat leuke activiteiten, maar echt een stap verder gaan. De kinderen gaan zichzelf tegenkomen en daar gaan ze ook veel van leren. Het unieke is dan ook dat je met meer bagage naar huis gaat dan dat je kwam! Centraal in het programma staan zelfvertrouwen, omgaan met teleurstelling en verliezen en doorzettingsvermogen.”

Ouders mogen ook een keer meedoen?
“Een uniek onderdeel van de kampen is de zogenaamde ParentChallenge op de vierde dag. Na drie dagen vol spectaculaire activiteiten zoals survival, reallife fortnite, pumptrack, vlotvaren, stormbaan en nog een aantal onderdelen die nu nog geheim zijn mogen de kinderen op de vierde dag hun skills meten met hun papa’s en mama’s. Dit is een optioneel onderdeel waar de kinderen apart voor opgegeven kunnen worden. Een fantastische gelegenheid waar kinderen niet alleen kunnen laten zien wat ze waard zijn, maar waarbij ouders ook inzicht krijgen in wat de kinderen geleerd hebben.”

Interesse? De A4K Summercamps worden georganiseerd van 20 tot en met 23 augustus en 27 tot en met 30 augustus. Het programma duurt van 08.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie en prijzen www.apexa4kids.nl of tel. 06-15900969.

Geef een reactie