ZWIJNDRECHT/DORDRECHT – Groote Lindt heeft met ruime cijfers gewonnen van DFC. Na het verlies van vorige week tegen Wieldrecht stond er veel op het spel voor Groote Lindt in Dordrecht. Thuisploeg DFC had tot dusver geen punten verzameld in de competitie, en om niet direct in de onderste regionen van de ranglijst terecht te komen, was een overwinning essentieel voor Groote Lindt.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde DFC meer aanvalslust en dwong tal van scoringskansen af. Keeper Raymond Klootwijk van Groote Lindt speelde een cruciale rol door na 20 minuten nog steeds de nul te houden. De aanvallers van DFC konden het net niet vinden en Klootwijk pareerde alle pogingen.

De wedstrijd kantelde na de 0-1 van Groote Lindt. Max Klop benutte twee kansen in de eerste helft en bracht de stand op 0-2. In de tweede helft zocht DFC naar een aansluitingstreffer, maar Groote Lindt gooide de wedstrijd op slot met een doelpunt van Hicham Bachau (0-3), gevolgd door de derde goal van Max Klop (0-4) en een benutte penalty door Moustakin Atlagh (0-5).

Op zaterdag 21 oktober speelt Groote Lindt in de eerste knock-outronde van de KNVB-beker tegen vierdeklasser C Everstein (aanvang 14.30 uur). Daarna ontvangen ze op zaterdag 28 oktober Unitas voor een competitiewedstrijd op sportpark Bakestein (aanvang 14.30 uur).