ZWIJNDRECHT – Onder koude omstandigheden op sportpark Bakestein speelden Groote Lindt en ZBC’97 een ware derby. Er was veel strijd, veel doelpunten en een onvoorspelbaar scoreverloop. Na ongeveer tien minuten kreeg Groote Lindt een vrije trap op de rand van de zestienmeter van ZBC’97. Nasir el Arbaoui nam plaats achter de bal en schoot Groote Lindt naar een 1-0 voorsprong. Tien minuten later scoorde ZBC’97 ook uit een prachtig genomen vrije trap: 1-1.

Groote Lindt had in deze fase van de wedstrijd de overhand en wist voor rust op een 3-1 voorsprong te komen dankzij doelpunten van Koen Maes en Moustakim Atlagh. Na de rust volgde een hectische periode met drie snel opeenvolgende doelpunten. Eerst maakte ZBC’97 de aansluitingstreffer (3-2), maar Nasir el Abaoui scoorde snel daarna opnieuw voor Groote Lindt, dacht de wedstrijd te beslissen (4-2). Hierbij hadden de rood-witten echter geen rekening gehouden met het voetbalgevoel van Elvis Versluis. Vanaf de aftrap lobte de ervaren ZBC’97-speler de bal over de te ver voor zijn goal staande Lindtse keeper (4-3).

Daarna volgde nog een afgekeurde goal voor Groote Lindt na aangeven van de ZBC-grensrechter en een gemiste penalty door ZBC’97 na een overtreding in het strafschopgebied. Groote Lindt sleepte de drie punten binnen en blijft in de top 4 van de ranglijst staan. Voorafgaand aan de wedstrijd presenteerde Groote Lindt de nieuwe hoofdsponsor, Steens en Partners, nadat de langdurige overeenkomst met ING was beëindigd. Bij een nieuwe shirtsponsor hoorden natuurlijk ook nieuwe wedstrijdtenues, waarmee de selectie voor de wedstrijd poseerde.