Actueel

reageer als eerstdo 10 aug 2017

Grootste Pasar Malam van Nederland weer in Dordrecht

DORDRECHT – Voor het zesde jaar op rij zal de gratis toegankelijke Pasar Malam van 13 tot en met 16 augustus weer neerstrijken in Dordrecht met meer dan honderd kramen met Oosterse producten. Hier worden onder meer wierook, spekkoek, kroepoek, kleding en sieraden verkocht. De bezoekers kunnen zich verder laten masseren of langs gaan bij een van de mediums voor een reading. Bij de twintig restaurants kunnen zij genieten van de Indische maaltijden en snacks.

Van zondag tot en met woensdag zullen het Statenplein en de hele Sarisgang omgetoverd worden tot een Indisch dorp van in totaal rond de 7.000 vierkante meter. Op twee podia is er de hele dag livemuziek en zijn er culturele dansdemonstraties. Er werken veel muzikanten, standhouders en vrijwilligers uit Dordrecht mee om van deze Pasar een feest te maken: De maaltijden en snacks van Toko Y-Von zijn in Dordrecht en tot in de verre omgeving bekend en beroemd om de verfijnde Oosterse smaak. Het team van organisator Istimewa wordt versterkt door een groep vrijwilligers van het Big Rivers Festival. De Drechtsteden hebben ook een aantal Pasar-artiesten voortgebracht:  Justine Pelmelay, muziek-en dansgroep Masohi, de band TripleB & Friends, Untung en Edu Schalk. Vorig jaar trad de Dordtse band Untung al (voor het eerst) op tijdens de Pasar Malam in Dordrecht. Dit jaar presenteert de band er, op dinsdag, zijn eerste cd. Untung maakt muziek die het best omschreven kan worden als een fusie tussen de Indonesische en westerse cultuur. De band Untung is een voortzetting van de band Bedjô.

Herdenking

Op 15 augustus 1945 kwam er met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op dinsdag 15 augustus worden op de Pasar Malam om 13.00 uur bij het podium op het Statenplein de slachtoffers van de Japanse bezetting herdacht. Hierbij wordt het symbool van de Indië-herdenking gedragen: de Melati, die ook te koop is bij de infokraam naast het podium.

Programma

Net als bij de voorgaande edities wordt het podiumprogramma gepresenteerd door Sylvia Elders. Als ‘special guests’ zijn The Philly Ladies toegevoegd aan het programma. Justine Pelmelay, Elleke Pelmelay en Stella Makadoero brengen muziek metThe Philadelphia Sound’ van onder andere The Three Degrees.

Kijk voor openingstijden en het complete programma op http://www.istimewa-events.nl/.

Geef een reactie