Actueel

1 reactiedo 1 nov 2018

Herdenkingspenning voor 400 jaar Synode

DORDRECHT – Ter gelegenheid van de herdenking van de Synode die in 1618-1619 in Dordrecht plaats vond heeft de Dordtse beeldend kunstenaar Theun Okkerse een speciale herdenkingspenning ontworpen. Wethouder Piet Sleeking kreeg gisteren de eerste overhandigd in het Dordrechts Museum. (Foto’s: Thymen Stolk)

Wethouder Sleeking nam de penning met veel genoegen in ontvangst. Sleeking: “Dordrecht viert graag haar historie. Het is dan ook leuk als mensen een blijvende herinnering hebben aan zo’n gebeurtenis. Het is een prachtige munt geworden, ontworpen door een Dordtse kunstenaar. Iets om trots op te zijn als stad.” De herdenkingspenning is in brons in een exclusieve oplage van 500 stuks te koop vanaf half november bij het Dordrechts Museum, de Grote Kerk, Het Hof van Nederland en de VVV Dordrecht. Ook worden er 25 speciale zilveren penningen geslagen.

 

Eén reactie op “Herdenkingspenning voor 400 jaar Synode”

  1. […] Wethouder Piet Sleeking kreeg gisteren de eerste overhandigd op de plek waar 400 jaar geleden de Kloveniersdoelen stond:  op de hoek van het Stek en de Doelstraat. Hier kwamen meer dan honderd professoren, politici en predikanten uit binnen- en buitenland, maanden lang bijeen voor een unieke kerkvergadering: de Synode van Dordrecht. Lees meer op :  https://dordtcentraal.nl/actueel/herdenkingspenning-400-jaar-synode/  […]

Geef een reactie