DORDRECHT – De feestelijkheden in winkelcentrum Sterrenburg zijn nog niet voorbij. Vorige maand vond de heropening plaats met verschillende acties en op 3 oktober beginnen opnieuw feestelijkheden, want dan bestaat het winkelcentrum vijftig jaar. Ter gelegenheid van deze vernieuwing en het jubileum verschijnt deze woensdag het magazine ‘Winkelcentrum Sterrenburg Vernieuwt, al 50 jaar’.

Winkelcentrum Sterrenburg heeft dus meerdere redenen om feest te vieren. Vorige maand vond de heropening plaats na de grote verbouwing en is er binnenkort een gouden jubileum, want op 3 oktober 1973 werd het winkelcentrum geopend door toenmalig burgemeester Van der Lee.

Sterrenburg Vernieuwt

Vanwege de heugelijke feiten verschijnt een veertig pagina’s tellend magazine. In de uitgave ‘Winkelcentrum Sterrenburg Vernieuwt, al 50 jaar’ komen onder andere ondernemers aan het woord en is ook te lezen hoe de grote verbouwing tot stand kwam. Het winkelcentrum is niet alleen vernieuwd en groter geworden, maar heeft ook meer parkeerplaatsen gekregen en er is duurzaam gebouwd. In het tijdschrift is te zien waar alle winkels en dienstverlening zich bevinden, wat zij te bieden hebben en wat er voor de rest van het jaar op de activiteitenagenda staat.

Sterrenburg in aanbouw

Toen het winkelcentrum in 1973 werd geopend, was ook de wijk Sterrenburg nieuw en nog volop in aanbouw. In het tijdschrift staan gesprekken met drie van de familiebedrijven die er nog steeds zijn gevestigd en ondernemers van het eerste uur vertellen over hun start in de noodwinkels op het Dalmeijerplein. Er staan er nostalgische foto’s in van het winkelcentrum en de omgeving. Behalve terugblikken is ook te lezen over de komende activiteiten en vertellen ondernemers over hun nieuwe zaak, die soms naar een andere plek in het winkelcentrum is verhuisd. Verder vind je er een puzzel, een kleurplaat voor kinderen, leuke weetjes en bezoekers vertellen wat zij vinden van de vernieuwingen.

Het magazine is een uitgave van Dordt Centraal in opdracht van winkelcentrum Sterrenburg en is gedrukt in een oplage van 75.500 exemplaren. Het wordt deze week huis-aan-huis bezorgd in een groot deel van Dordrecht en Zwijndrecht en volgende week in Papendrecht. Het is ook af te halen in winkelcentrum Sterrenburg.