DORDRECHT – Het was een moeilijk besluit, maar eigenaresse Monique Blom heeft de knoop doorgehakt. Na achttien jaar sluit ze op 12 augustus definitief de deuren van Het Theewinkeltje aan de Nieuwstraat. Het was ook een logisch besluit: “Ik zie mijn spaarpotje bijna leeg raken. Door nu te stoppen, voorkom ik een faillissement.” Het goede nieuws: de kwaliteitsthee en -koffie blijven wel te koop op theewinkeltje.nl. Het servies en de andere accessoires gaan in de uitverkoop.

Monique bouwde Het Theewinkeltje vanaf de grond af aan op. Al meer dan twintig jaar maakt ze serieuze studie van thee. Sinds 2019 mag ze zich zelfs officieel theesommelier noemen. In het unieke winkeltje aan het Statenplein heeft ze rond de tweehonderd soorten in het aanbod. Sinds 2008 is daar ook een ruim koffieassortiment bij gekomen.

Tijdens corona draaide de onlineverkoop boven verwachting door. “Het ging als een tierelier. Ik had goede hoop dat dat zich na coronatijd zou doorvertalen naar de verkoop in de winkel, ”, zegt ze. “Maar dat viel erg tegen. Je zou zeggen dat als mensen eenmaal kennis hebben gemaakt met je producten, ze terug blijven komen. Ik kan er de vinger niet echt op leggen waarom dat niet gebeurde. Mogelijk omdat mensen tijdens het thuiswerken thee bij mij bestelden en het nu weer op hun werk drinken. Het kan ook komen doordat mensen denken dat ik als gespecialiseerde winkel duur ben, wat overigens absoluut niet zo is. Feit is dat er te weinig omzet in de zaak zit, waardoor ik de keuze heb moeten maken om te stoppen. De verkoop gaat goed, maar ik kan er geen boterham aan verdienen.

Het besluit is “best verdrietig”, zegt Monique er zelf over. “Het is echt een bijzondere winkel. Ik heb er veel lieve mensen mogen ontvangen en helpen. Ik voel dus ook dankbaarheid.” Die dankbaarheid wil ze op 11 augustus laten zien en voelen op de laatste dag dat de winkel open is. Tussen 16.00 tot 19.30 uur zijn klanten welkom op een theeborrel. Voor een praatje en natuurlijk een lekker bakje thee. In de komende weken gaan alle theeservies en andere accessoires met 30 procent korting de deur uit. Vanaf 12 augustus zijn de producten van Het Theewinkeltje alleen nog te koop in de webshop op theewinkeltje.nl: heel veel soorten thee en koffie, maar ook leuke cadeauverpakkingen.