Actueel

reageer als eerstzo 7 okt 2018

Hoe wordt jouw huis?

DORDRECHT – Wie door de Dordtse wijk Wilgenwende rijdt, ziet straks aan de rand van de wijk veel groen met vrijstaande woningen die volledig zélf gebouwd zijn. Hoe zou jouw droomhuis er uit zien? Of zoals op het bouwbord staat: Hoe wordt jouw huis?

Het gaat hier om het zelfbouwproject De Vrije Wilg van Steenvlinder. Het project telt 24 zelfbouwkavels met volop ruimte om een vrijstaande woning te bouwen van één tot vier bouwlagen. Steenvlinder maakt zelfbouw simpel en toegankelijk, want ze begeleiden je in het zelfbouwtraject. Of het nu gaat om een oude school die getransformeerd wordt tot kluscomplex of om een bouwkavel waar je een vrijstaand huis op kan bouwen, bij Steenvlinder geldt het motto: de mooiste woning maak je zélf.

Kavelpaspoort

Hoe dit wijkje er uit gaat zien, ligt grotendeels aan wat de kopers hier gaan neerzetten. Hier bepaal je helemaal zelf het ontwerp en de indeling van het huis. Enkele bouwregels staan in het kavelpaspoort. Dit zijn regels waar elke bouwer zich aan moet houden. Bijvoorbeeld over bouwmaterialen, maximale hoogte van het huis, maar ook bijvoorbeeld op welke lijn ieders voorgevel komt. Als je die op dezelfde lijn zet, komt er rust in het straatbeeld. En duidelijkheid, want: de regels die voor jou gelden, gelden ook voor je buren.

Eenheid in diversiteit

In De Vrije Wilg zal een deel van de gevels afgewerkt worden met hout. Jantine woont in een zelfbouwwijk in Den Haag waar de bewoners ook met hout werkten: “Zelfbouw was voor ons eigenlijk altijd al een wens. Het voordeel is echt dat je je huis helemaal kunt maken zoals je dat zelf wilt. Je kijkt naar hoe je leeft en hoe je je dagen besteedt: dit huis sluit perfect aan op onze wensen.” En ook in deze wijk zie je dat de houten afwerking zorgt voor eenheid in de diversiteit van ieders eigen stijl. Jantine: “Soms lopen er mensen langs en die horen we zeggen: ‘Jeetje, dat is een mooi huis’. Dat geeft zo’n trots gevoel!”

Stad en groen

De Vrije Wilg ligt aan de rand van Dordrecht en het groen van de Biesbosch. Je kan de rust van de natuur opzoeken of gezellig richting de stad om te winkelen, een café in te duiken of een openluchtconcert in het Wantijpark bij te wonen. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar binnen dit project. Info: www.vrijewilg.nl.

Geef een reactie