DORDRECHT – MNC Dordrecht maakt zich op voor de viering van honderd jaar georganiseerde zwemsport in Dordrecht. Op 30 augustus 1922 werd de Dordtse zwemvereniging Merwede opgericht. Deze club fuseerde op 26 mei 2000 met R.K.Z. & P.V. Nautilus (anno 1958) tot MNC Dordrecht. Voor deze gelegenheid is een jubileumboek samengesteld. De burgemeester krijgt komende zaterdag een exemplaar als hij naar het jubileumfeest komt, zegt Chris Geurts van de jubileumwerkgroep. (Foto: Stolk Fotografie) “In deze uitgave wordt teruggekeken op de lange historie van zowel Merwede als van Nautilus en van MNC Dordrecht.”

Het feest begint ’s middags in het Wantijbad, vertelt Geurts. “Bijzonder worden de vriendschappelijke waterpolowedstrijden die ons Heren 1- en Heren 2-team daar spelen tegen spelers uit Hastings, partnerstad van Dordrecht. In de jaren vijftig en zestig werd er ook waterpolo gespeeld in dit buitenbad.” Tegenwoordig worden die wedstrijden afgewerkt in het zwembad op de Sportboulevard, waar MNC Dordrecht ook zijn clubhuis heeft. Dat is ook de locatie waar ’s avonds het eeuwfeest verder wordt gevierd.

Met ongeveer 1.100 leden is MNC Dordrecht een van de grootste zwem- en waterpoloverenigingen van Nederland. Het eeuwfeest wordt gevierd met leden en oud-leden. Maar nieuwe leden zijn meer dan welkom bij de vereniging. Kijk voor meer info op mncdordrecht.nl.