DORDRECHT – Op Sportpark Schenkeldijk werd vrijdag één van de tien regionale finales van de twintigste editie van Olympic Moves gehouden. Tijdens deze voorronde van de grootste schoolsportcompetitie van ons land namen rond de 1.500 scholieren van 29 middelbare scholen uit de regio het sportief tegen elkaar op in verschillende sporten: hockey, korfbal, 3×3 basketbal, tennis, volleybal, beachvolleybal en voetbal. (Foto: Stolk Fotografie)

De winnende teams mogen op 10 juni naar de landelijke finale Olympic Moves The School Final die dit jaar voor de tweede keer op Papendal plaatsvindt. De organisatie van de Dordtse regiofinale was in handen van de Dordtse sportverenigingen in samenwerking met Dordt Sport.

Olympic Moves is bedoeld om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met diverse vormen van sport en hen het plezier van samen sporten te laten beleven. In Nederland doet 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel daarmee. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen scholieren zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Sport binnen de schoolomgeving levert jongeren ‘skills for life’ op, zoals samenwerken en omgaan met winnen en verlies. Vaardigheden die nodig zijn voor een veerkrachtige jonge generatie, is het idee achter het schoolsportevenement.