DORDRECHT – De 45e editie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon werd gelopen onder prima weersomstandigheden. Ruim 600 lopers genoten van het parcours over de dijken langs het Wantij en door de natuur van de Dordtse Biesbosch. Met een aangenaam zonnetje, in combinatie met weinig wind en een niet al te hoge temperatuur waren de loopomstandigheden ideaal. Maarten van Zetten verbeterde het parcoursrecord en liep de halve marathon in een tijd van 1 uur, 7 minuten en 19 seconden.(Foto’s: Stolk Fotografie).

Als vanouds ging de dag van start met de jeugdlopen. Om 10.20 uur begonnen de jongsten aan hun 400 meterloop. Ook de framerunners deden mee met de jeugdlopen. Deze jonge atleetjes, die een lichamelijke beperking hebben, kunnen door middel van hun driewielige loopframe meedoen met hardloopwedstrijden. Ook de 600 meter en 800 meter jeugdlopen werden afgewerkt. In totaal hebben 111 kinderen een medaille om hun nek gekregen.

In vorm
Het startschot voor de halve marathon werd gegeven door de Country Manager Benelux van Riwal, Glenn Verburg. 323 lopers begonnen vanaf de atletiekbaan van Fortius op Sportpark Reeweg aan de 21.1 kilometer. Maarten van Zetten liet met het verbeteren van het parcoursrecord zien goed in vorm te zijn, nadat hij in december ook al een halve marathon finishte onder de 1 uur en 8 minuten. Pol Nabben finishte als tweede, terwijl achter hem een felle strijd om het brons werd gestreden. Uiteindelijk wist Maarten van Zeggeren op 200 meter van de finish los te komen van zijn belager, Nick van den Bleeken, waardoor hij als derde finishte.

Petra Sloots wint bij vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst naar Petra Sloots, die in een tijd van exact 1 uur en 28 minuten de eindstreep passeerde. Zij wist met haar tijd nipt Chantal van Oudheusden voor te blijven, die 30 seconden later finishte. Carla Ophorst werd derde.

Snelle tijden
Ook op de prestatielopen over 5 en 10 kilometer is beduidend harder gelopen dan voorgaand jaar. Stan Schipperen wist de 10 kilometer bij de heren op zijn naam te schrijven in een tijd van 30 minuten en 31 seconden. De winst bij de vrouwen ging naar Annieta Alblas in een tijd van 43 minuten en 53 seconden. Op de 5 kilometer ging de winst bij de vrouwen naar Fortius-atlete Eva Reijenga in een tijd van 19 minuten en 2 seconden. Bij de mannen was de eerste plaats voor Sam Kraaijeveld die binnen 15 minuten en 31 seconden de streep haalde.