DORDRECHT – De winnaar van de Innovatie Award 2016 is BFT transport uit Zwijndrecht. Michiel van Eijck van BFT ontving de prijs woensdag in het Postillion Hotel Dordrecht uit handen van commissaris van de Koning Jaap Smit.

BFT ontwikkelde de Vaporsol Vaitec Gaswasinstallatie om de uitstoot van gevaarlijke stoffen van ontgassende schepen te reduceren. Met de Vaitec kan ruim 98 procent van de kwalijke dampen worden gerecycled op schepen.

Studiebeurzen
Bert Bult en André Boer van NexTech Scholarship reikten tijdens de drukbezochte avond studiebeurzen uit aan talentvolle leerlingen die voor techniek op hbo- of wo-niveau kiezen in hun vervolgopleiding. De studiebeurzen voor vier jaar (2.100 euro per jaar) gingen naar Liscia Beenhakker, Julia Bartels, Lisanne de Koning, Bart van der Hee, Edwin van der Kooij en Mirthe Mampaey.

Superstage
Naast de uitreiking van de Innovatie Award werden er in samenwerking met het Da Vinci College en Amega prijzen aan mbo-studenten uitgereikt. Als talentvolle leerling kreeg Sylvia Goud een superstage plaats aangeboden bij Amega. Daarnaast ontving Da Vinci-leerling Gertjan Janse een geldprijs vanwege een uitmuntende prestatie op zijn leerbedrijf Nedstaal.

De Innovatie Award wordt jaarlijkse georganiseerd door Stichting Ondernemersprijzen Nederland.