DORDRECHT – De inschrijving is nog maar net geopend en de eerste 1.500 aanmeldingen zijn al binnen. Dordt staat, na drie gemiste edities, weer te trappelen om de Avondvierdaagse (vier keer 5 kilometer) te lopen. De organisatie is vanaf nu in handen van de Stichting Dordtse Nobelprijs. Zij nam het stokje over van de Dordtse Wandelsportvereniging Willen Is Kunnen (WIK), die het grote evenement maar liefst veertig keer organiseerde. Over de 75e Dordtse editie, die dit jaar gaat plaatsvinden, zegt Willemijn Nobel: “We gaan iets heel moois neerzetten. Het wordt fantastisch leuk! Een vertrouwd evenement, waaraan we nieuwe dingen toevoegen.”

Een aanjagende rol ligt Sander en Willemijn Nobel, van Nobel’s Dordrecht, bekend van onder meer de broodwinkel, wel. Hoewel veel kleinschaliger van aard wordt door de ondernemers al vele jaren het Pinksterontbijt georganiseerd. Dit doen zij onder de vlag van de Stichting Dordtse Nobelprijs, waarin hun maatschappelijke initiatieven zijn gebundeld. Willemijn vertelt: “De Avondvierdaagse is iets wat bij ons past. Het is sportief, het is voor kinderen. Het kon en mocht niet wegblijven, dat stond voor ons buiten kijf.” Daarom werd contact opgenomen met WIK, die aangekondigd had te stoppen, gepraat, draaiboeken ingekeken en het besluit genomen de organisatie op zich te nemen. Dat doen ‘de Nobels’ bij een evenement van dit formaat, en met alle, na corona aangescherpte (veiligheids)eisen, niet alleen. “Een medebestuurslid helpt ons, net als evenementenorganisatiebureau Iventors, dat ook Big Rivers organiseert en een enorm netwerk heeft, en Dordrecht Marketing.”

Sinds maart is de inschrijving geopend en kunnen basisscholen en sportverenigingen zich opgeven. Aan animo is geen gebrek. Lees het hele verhaal in de Dordt Centraal van deze week. Ook online te lezen!