Actueel

reageer als eerstdo 15 nov 2018

Intocht Sinterklaas

DORDRECHT – Het is bijna zover! Sinterklaas arriveert zaterdag 17 november met zijn allernieuwste pakjesboten 78 en 40. Ze meren om 12.00 uur aan in de Kuipershaven. Daar wordt de Sint ontvangen door burgemeester Kolff. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De inmiddels bekende Pietertje Post, Sints persoonlijke Dordtse postbode, warmt het publiek op. Marchingband Prins Willem van Oranje zorgt traditioneel voor de muziek. Om 12.45 uur stapt Sinterklaas op Amerigo voor een korte rondtocht door het centrum. Deze tocht gaat via de Nieuwe Haven, richting de Grotekerksbuurt, de Groenmarkt en eindigt om ongeveer 13.20 uur op het Scheffersplein. Daar staat het podium waar van 12.45 tot ongeveer 14.00 uur een programma wordt verzorgd. Daarna vertrekt de Sint richting Crabbehof. Alle informatie op www.intochtdordrecht.nl.

Demonstratie

De gemeente heeft een aankondiging ontvangen van een demonstratie tegen de komst van Zwarte Piet en de instandhouding van Zwarte Piet door het intochtcomité. Burgemeester Kolff verbiedt demonstraties bij de intocht, maar maakt één door demonstranten gemelde demonstratie mogelijk. Er wordt nog bekeken wat hiervoor de beste locatie is. De gemeente heeft het demonstratierecht te eerbiedigen, maar de intocht moet feestelijk verlopen en de burgemeester wil voorkomen dat feestvierende ouders en kinderen vermengd raken met demonstranten. Die moeten zich houden aan bepaalde voorwaarden (onder andere geen gezichtsbedekkende kleding, geen beledigingen). De politie ziet hier op toe.

 

 

 

Geef een reactie