Actueel

reageer als eerstvr 12 okt 2018

Wat is er terecht gekomen van armoedebeleid?

DORDRECHT – Het Platform tegen Armoede organiseert op de Wereld Armoededag, woensdag 17 oktober, een bijeenkomst met politici, ambtenaren, professionals, organisaties en bewoners. De bijeenkomst in De Buitenwacht gaat over het bieden van perspectief aan mensen die in armoede leven. Perspectief is hard nodig om mee te kunnen doen in de samenleving en om mee te tellen.

Begin dit jaar was er een verkiezingsdebat in De Buitenwacht. Alle politieke partijen gaven aan dat bestrijden van Armoede de prioriteit is voor de komende jaren. Ook is er een lijst van onderwerpen opgesteld waar men mee aan de slag wilde de komende tijd. Hoe staat het nu met die afspraken?

Te veel mensen in Dordrecht leven in armoede, een groot deel daarvan in langdurige armoede. Dat is slecht voor de mensen en gezinnen die het betreft maar ook slecht voor de stad. Armoede betekent vaak slechte gezondheid, geen tandartsenzorg, volwassenen en kinderen kunnen niet mee doen met zaken als sport, cultuur, schooluitjes en verjaardagfeestjes. Armoede vergroot de eenzaamheid.

Lagere huren

Wethouder Peter Heijkoop komt vertellen over wat de plannen zijn in Den Haag en hoe de situatie is in Dordrecht en Drechtsteden om mensen meer financiële armslag te geven. Een greep uit de ideeën die er zijn: geen boetes bij schulden, financiële sabbatical om tot rust te komen, ouderen- en jongerenwerker terug in de wijk, lagere huren, voorkomen van huisuitzetting (tekening Hanneke) en misbruik van onbetaald werk.

Voor deelname aan de maaltijd en de tafelgesprekken tussen 17.30 en 21.30 uur kunnen bewoners zich aanmelden via: info@platformtegenarmoede.nl.

 

 

 

 

Geef een reactie