Actueel

reageer als eerstdo 10 aug 2017

IVN-excursies te voet en per fiets

DORDRECHT – Het IVN organiseert dit weekend twee excursies: wandelend over Landgoed Dordwijk op zaterdag en fietsend langs landgoederen op het eiland. (Foto: IVN Dordrecht)

Op zaterdag 12 augustus kunnen belangstellenden gratis en onder leiding van IVN-gidsen het prachtige Landgoed Dordwijk bezoeken en genieten van monumentale bomen, historische gebouwen en zomerbloeiers in de tuinen. Het is volop oogsttijd. Dit is ook het thema voor deze wandeling. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein tegenover de ingang van het landgoed, aan de Dordwijklaan in Dordrecht. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Aanmelden is verplicht. Dit kan bij de heer Co Dommisse, tel. 078-6165029 (het liefst tussen 19.00 en 20.00 uur). De Dordwijklaan is een fietspad, maar bestemmingsverkeer per auto is toegestaan.

Landgoederen

Op zondag 13 augustus organiseert IVN Dordrecht een fietstocht langs een aantal landgoederen (of wat daar van over is) op het Eiland van Dordrecht, waaronder Merwesteyn, Dordwijk, Crabbehof en Weizigt. Het vertrek is om 09.00 uur, vanaf Het Hof. Onderweg vertellen IVN-natuurgidsen over de historie en de natuurwaarden van deze landgoederen. Het eindpunt, de Krispijntunnel, wordt naar verwachting tussen 12.00 en 13.00 uur bereikt. Ook hier is de deelname gratis.

Geef een reactie