DORDRECHT – Actrice, cabaretière en stand-upcomedian Jennifer Evenhuis heeft een geweldige ode aan Dordrecht geschreven. Op YouTube is haar ode te horen en zien met een prachtige clip waarin ze alle specialiteiten van de stad laat zien.

De ode Groeten uit Dordrecht heeft ze opgenomen samen met The Easytones, de band van Dordtenaar Maarten Teekens. Jennifer is zelf ook Dordtse en trots op haar stad. Reden voor haar om het nummer te schrijven. Dat deed ze al in 2019 voor Kunstmin Live; nu is het lied met clip te zien op YouTube: www.youtube.com/watch?v=RdQlHixHyM0.

​Paulien Cornelisse over Jennifer Evenhuis: “Ze is bijzonder en grappig, en bijzonder grappig. Denk aan John Cleese als hij een vrouw zou zijn en hij meer van zijn agressie zou bedekken met een glimlach.” In 2009 behaalde het Dordtse multitalent de finale van het Camerettenfestival. In het juryrapport: “Jennifer staat met gemak op het podium. Op een bijzondere manier persifleert zij de moderne wanhoop en de keuzestress van tegenwoordig. Jennifer doet de jury meerdere malen denken aan Brigitte Kaandorp.” Jennifer Evenhuis maakte twee avondvullende shows: “Hoe moeilijk kan het zijn?” en “Gul”. Ze toert door het gehele land met cabaret- en stand-up optredens.

Acteren speelt een steeds grotere rol Jennifers carrière: van commercials voor recent McDonalds, BOL.com, Smint, Tempo Team en MORA tot gastrollen in series zoals Dokter Tinus en de bioscoopfilms Voor elkaar gemaakt, alles voor elkaar, Billy en Taal is zeg maar echt mijn ding. Meer informatie over Jennifer vind je op: www.jenniferevenhuis.nl