DORDRECHT – Jong Jubal organiseert op maandag 3 april weer een Music and Dance Party op een Dordtse basisschool. De instructeurs van de muziekvereniging zijn deze keer een hele dag op Het Kompas aanwezig en laten kinderen spelenderwijs kennismaken met muziek en de dynamiek die dit met zich meebrengt. In de avond treden zij op voor hun ouders.

Dezelfde avond treden de kinderen op voor hun ouders en belangstellenden in de Oranje Wit sporthal waar ze, natuurlijk samen met Jong Jubal zelf, een wervelende show gaan geven. Daar ervaren ze hoe tof het is als je met elkaar een (dans)nummer uitvoert en wat een kick het geeft om op te treden voor publiek.

Muziek is leuk en nuttig

Zonder muziek geen feest! Muziek op YouTube, Spotify, TikTok, bij een toffe Netflix-serie of een Marvel-film. Muziek is overal. Het kan spannend zijn, rustgevend, vrolijkmakend. Je kan er zelfs spontaan van gaan bewegen en voor je het weet sta je lekker te dansen. Luisteren en kijken naar muziek en dans is leuk, het zelf maken en doen nog veel leuker. Daarnaast is wetenschappelijk aangetoond dat muziek en dans heel goed is voor onze hersens en de motorische ontwikkeling. Ook het aspect van gezamenlijkheid, het sociale gebeuren is belangrijk. In de muziek is elk persoon, elke partij even belangrijk. Je moet naar elkaar luisteren en kijken om mooie muziek en dans te kunnen maken. Er is geen bank met reservespelers, iedereen doet mee.

Music & Dance Party

Om kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om in groepsverband te dansen en muziek te maken organiseert Jong Jubal daarom een aantal malen per jaar de Music & Dance Party op één van de Dordtse basisscholen. De kinderen van groep 3 tot en met 8 nemen gedurende de dag deel aan diverse workshops. Zij kunnen kiezen voor dans en vlag, trommelen of leren blazen op een Trumpet, een plastic trompet in vrolijke kleurtjes. De ervaren instructeurs leren de kinderen de beginselen van het dansen en muziek maken op bekende, actuele muziek.

Music Kids

Aansluitend aan de clinicdag opent Jong jubal op woensdagavond 5 april de deuren van het Jubal Muziek Centrum aan de Jan Lighartlaan 1. Niet alleen voor de kinderen van Het Kompas, maar ook voor alle andere kinderen vanaf 7 jaar. Zij kunnen starten bij ‘Music Kids’, elke woensdagavond gratis muzieklessen in het clubhuis. Op een speelse wijze worden de muzikale grondbeginselen aangeleerd. Zij maken kennis met diverse percussie- en blaasinstrumenten en dans. Als ze 8 jaar zijn, starten ze bij Jong Jubal. Dan maken zij een keus voor een instrument of gaan dansen. Als een kind ouder is dan 7 jaar kunnen ze meteen instromen bij Jong Jubal. Ook dan is het lidmaatschap het eerste half jaar gratis.

Kom kijken

Heeft u een kind, kleinkind, neefje of nichtje in deze leeftijd? Kom dan kijken op woensdagavond 5 april, vanaf 19.00 uur in het JMC, Jan Ligthartlaan 1. Of neem contact op via info@jongjubal.org. U en het kind zijn van harte welkom bij onze bruisende vereniging.