REGIO – De zeventien jarige Julia van Dijk rijdster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden in Dordrecht, is door de KNSB geselecteerd om deel te nemen aan de ISU Junior Grand Prix of Figure Skating Cup. Dit evenement vindt plaats van 13 september tot en met 16 september in Osaka, Japan.
Julia is samen met haar coach Nicole Goossens afgereisd naar Japan en zal voor het eerst in een groot internationaal deelnemersveld in actie komen tijdens de korte kür op vrijdag 15 september.
Dit seizoen vaardigt Nederland vier kunstschaatssters af naar de ISU Junior Grand Prix Kunstrijden. De KNSB heeft het privilege om in vijf evenementen een rijdster in te schrijven, en Julia van Dijk maakt opnieuw deel uit van het team. Vorig jaar eindigde de Tilburgse als zestiende tijdens de Junior Grand Prix in Ostrava en kwalificeerde ze zich voor het WK Junioren. Dit jaar hoopt ze een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Van Dijk is de enige Nederlandse deelneemster die aanwezig zal zijn bij twee JGP-rondes, zowel in Japan als in Armenië. (Foto: Piet van Es ).