DORDRECHT – Op het kerkplein voor de Antoniuskerk wassen jongeren uit de H. Theresia van Ávila-parochie deze zaterdag 10 juni tussen 12.00 en 15.00 uur auto’s. De opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken voor de reis die ze komende zomer gaan maken naar Wereld Jongeren Dagen (WJD) naar Lissabon. Na het wassen zal pastor Sander Verschuur naar wens graag de auto zegenen.

De WJD is een groots evenement waarbij Paus Franciscus jongeren vanuit de hele wereld uitnodigt om met elkaar het geloof te vieren. Dit wordt eens in de twee á drie jaar georganiseerd en in de eerste week van augustus vindt het plaats in Portugal. Ook vanuit het Bisdom Rotterdam wordt er een reis georganiseerd en natuurlijk gaan er vanuit de H.Theresia van Ávila-parochie (katholiekdrechtsteden.nl) betrokken jongeren mee. Deze jongeren uit de parochie komen geregeld bij elkaar om zich hierop voor te bereiden om samen deze weg van het geloof te kunnen gaan. Er kunnen zich nog steeds jongeren aansluiten.

Meer acties

Deze enthousiaste en gelovige jongeren heeft hier wel hulp bij nodig. Het is namelijk een dure reis. De komende weken gaan ze zich nog vaker tonen met sponsoracties om de reis voor hen enigszins betaalbaar te maken. Ook de opbrengst van het autowassen wordt gebruikt om de kosten te dekken. Wie de jongeren wil helpen, komt dus op zaterdag 10 juni met de auto naar de kerk tegenover het Centraal Station Dordrecht, Burgemeester de Raadtsingel 45 in Dordrecht.