Actueel

reageer als eerstvr 29 jun 2018

Voor het laatst op de markt

DORDRECHT – Perry Falter, van de megakraam met biologische groenten en fruit op de vrijdagmarkt, zet een punt achter zijn marktleven. Na zestien jaar is het tijd voor andere keuzes, vindt hij. Deze vrijdag richt hij de kraam voor de laatste keer in op de Dordtse biomarkt tegenover Delifrance.

Zestien jaar geleden stond de boerenmarkt nog in de kinderschoenen, maar nu is het uitgegroeid tot een delicatessenstraatje op de markt. En daar heeft Perry ook flink de schouders onder gezet. Zelf zeg hij daarover: “Toen ik net begon, was ook mijn kraam nog klein. Juist de vraag van de klant heeft ertoe bijgedragen dat ik aan mijn zoektocht naar biologische producten begon.” Hij ging nauw samenwerken met biologische boeren en tuinders en overlegde met ze over de teelt van bijzondere gewassen. Dat leidde er mede toe dat smakelijke vergeten groenten weer op de kaart kwamen te staan. Zijn inzet bleef overigens niet onopgemerkt, want in 2014 kreeg hij daarvoor een groen lintje.

Andere keuze

Al die jaren heeft Perry met heel veel plezier de markt gedaan. Afscheid nemen was dan ook een grote stap. Toch was het een onvermijdelijke keuze, want het was voor hem niet meer te combineren met zijn  groothandel in biogroenten en -fruit en zijn jonge gezin. Perry: “Goed zijn voor de markt en de klanten vraagt gewoon 110 procent inzet van je. Daar wil ik niet op inleveren, dus moet ik kiezen. Maar wat zal ik dat contact met al die leuke mensen aan de kraam gaan missen!”

Geef een reactie