DORDRECHT – De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder Nederlandse verenigingen. Voor het vierde jaar op rij doen er meer clubs mee. Om extra inkomsten op te halen voor de club en om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Hiervan gaat 80 procent direct naar de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd, zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum. Met het kopen van loten steun je niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100.000 euro. De trekking vindt plaats op 28 november.

Dit jaar doen in Dordrecht onder meer Concertband Prins Willem van Oranje, Inter Amicos, Jubal Drum- & Bugle Corps, Filatelistenvereniging De Dordtse Postjager, DBV ROWIC, Dordrechtse Gymnastiekvereniging Sparta, OKK Dordrecht, D.V.O. Dordrecht, H.V. Mok en Vereniging Dordrechtse Manege mee.