REGIO – Komend weekend sluiten de regioclubs de voetbaljaargang af. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken naar de laatste wedstrijden van Oranje Wit en Dubbeldam, de enige ploegen die zich plaatsten voor de finale van de nacompetitie. Oranje Wit neemt het op het veld van RVVH op tegen IFC, Dubbeldam moet afrekenen met Terheijden (locatie nog onbekend).

Het seizoen van de regioclubs in een notendop: op zaterdag promoveert GSC/ODS als kampioen van de derde naar de tweede klasse. VVGZ werd in de strijd om promotie naar de eerste klasse in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. EBOH speelde zich veilig in de tweede klasse, waaruit Pelikaan degradeerde. Wieldrecht en ZBC’97 handhaafden zich in de derde klasse. Uit diezelfde derde klasse degradeerde DFC. SSW en FC Dordrecht degradeerden uit de vierde klasse. Op zondag degradeerde Emma uit de derde klasse. In de vierde klasse speelde RCD zich veilig.

In de race voor promotie zijn nog Dubbeldam en Oranje Wit. Beide verenigingen kunnen na één seizoen hun degradatie goedmaken. De Dordtse voetbalfamilie Fok is in beide wedstrijden vertegenwoordig: zoon Jordi als speler van Oranje Wit, vader Ries als trainer van Dubbeldam. Bij die laatste club wordt overigens nog gedubd over een eventuele overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

Dubbeldam won de eerste wedstrijd in de nacompetitie met 1-0 van Philippine uit Zeeland. Afgelopen weekend bereikte het tegen Waspik na 1-1, verlenging en een penaltyreeks de finale tegen Terheijden. De clubs zaten dit seizoen niet bij elkaar in de competitie. Oranje Wit speelde dit seizoen uit bij IFC met 0-0 gelijk, thuis verloor het met 0-1. Hoewel Oranje Wit in de competitie uiteindelijk zes punten meer verzamelde dan IFC lijken de ploegen elkaar weinig te ontlopen. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht wil na twee kampioenschappen nu via de nacompetitie voor de derde keer op rij promoveren.

Door de versterkte degradatie bleef het seizoen voor een groot deel van de regionale voetbalclubs lang spannend. Komend seizoen mogen de clubs rekenen op iets meer rust.  Voor dit weekend mogen voetballiefhebbers zich zowel voor zaterdag als voor zondag verheugen op spannende ontknopingen.

 

Oranje Wit plaatste zich zaterdag met een 3-0 overwinning op Theole uit Tiel voor de finale van de nacompetitie om promotie (en dus terugkeer) naar de eerste klasse. (Foto: Stolk Fotografie)