DORDRECHT – De Dordrecht Lions speelden zaterdagavond op het ijs van de Sportboulevard tegen de OG Capitals Leeuwarden. Op papier waren de bezoekers de betere ploeg. Dit werd bevestigd in de eerste periode, waarin de mannen uit het hoge noorden veelvuldig het doel van invalgoalie Bas van der Brugge bestookten. Door de gaten in de Dordtse defensie werd deze periode afgesloten met een 0-6 stand. Verbaasd en enigszins versuft werd de kleedkamer opgezocht. (Foto’s: René Kamps)

 

In de tweede periode kwamen de Lions verassend terug en scoorden vier maal. De Capitals deden dat drie keer in deze twintig minuten. Kon deze 4-9 achterstand nog worden omgebogen in de laatste periode? Alles moest en zou eruit gehaald worden om nog in te lopen op deze stand. Bas van de Brugge werd goed gesteund door de verdedigers en de Capitals konden geen doelpunt meer maken. Het was uiteindelijk Levy Galjaard die zijn tweede doelpunt maakte en de einduitslag van 5-9 op het scorebord liet zetten. Moe en tenslotte toch nog tevreden met de twee laatste periodes werd het publiek bedankt.

 

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 25 november om 18.15uur  tegen de Smoke Eaters uit Geleen, de rode lantaarndrager in de Eredivisie.