Actueel

reageer als eerstdi 25 sep 2018

Luxe jaren dertig villa’s in groen Dubbeldam

DORDRECHT – Aan de rand van Dubbeldam komt het nieuwbouwproject Vissershof: een groene plek waar projectontwikkelaar BO acht vrijstaande villa’s zal gaan bouwen. In de driehoek tussen de Visserstuin, Noordendijk en de Vissersdijk waar vroeger het oude politiebureau zat en verschillende loodsen staan, zal dit kleine luxe woonwijkje verrijzen. Elke woning in het wijkje krijgt tenminste een 18 meter diepe achtertuin en meer dan 420 vierkante meter grond. De grootste kavel van 1200 vierkante meter, betreft een zelfbouwkavel. (Impressie: RoosRos architecten)

Leonard Batenburg, die tevens eigenaar is van Tuin Wereld aan de Provincialeweg 4A, ontwikkelde eerder een woonwijk met 33 vrijstaande koop- en twintig huurwoningen in Oud-Beijerland. Hij kocht de grond eerst om er gebruik van te maken als opslag voor het nabijgelegen tuincentrum. Dat idee is gewijzigd. RoosRos architecten heeft acht riante villa’s ontworpen voor dit groene stuk Dubbeldam. Batenburg: “Het ontwerp past heel goed in de stijl van oud-Dubbeldam. De woningen krijgen bijvoorbeeld een mansarde kap, iets dat je veel in dit voormalige dorp tegenkomt. Het project is bijzonder omdat de kopers de gelegenheid krijgen hun eigen wensen te verwezenlijken. Zo is het mogelijk een aanbouw aan de voor- of achterzijde te realiseren. Dankzij de grote stukken grond waarop de villa’s staan, is een dergelijke aanbouw heel goed te verwezenlijken zonder dat de woningen te weinig buitenruimte overhouden.”

Energieneutraal

Een andere bijzonderheid is dat de bewoners een eerste steen kunnen leggen om zo het huis echt hun persoonlijk eigendom te maken. Batenburg: “Het mooiste van deze villa’s is dat ze bijna energieneutraal opgeleverd worden. De eis van nieuwbouwwoningen is dat ze een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0,4 hebben; wij zorgen dat de woningen slechts een EPC hebben van 0,2. Voor kopers die dat willen kunnen we het huis zelfs energieneutraal (EPC 0) maken. Op het bovenste deel van de mansarde (gebroken) kap komen zonnepanelen die voldoende stroom leveren voor verwarming, koken en ander elektriciteitsgebruik. Door de mansarde kap krijgen de villa’s drie volwaardige verdiepingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de fraaie heggen rondom de tuinen waardoor het een strakke wijk zal worden.”

Oplevering

De prijzen van de villa’s liggen tussen de 629.000 en 769.000 euro vrij op naam. De bouw start in het tweede kwartaal 2019 en de eerste oplevering zou in principe in eerste kwartaal 2020 kunnen zijn. De zelfbouwkavel betreft een stuk grond van 1.200 vierkante meter. Hierop mag zelfs een woning van maximaal 2000 kubieke meter gebouwd worden. De woningen krijgen hun ontsluiting via de Visserstuin. Waarschijnlijk komt er een tweede ontsluiting voor voetgangers en fietsers richting de Noordendijk. Voor meer informatie www.woneninvissershof.nl.

 

 

Geef een reactie