DORDRECHT – Na de overwinning op OSV Oud-Beijerland vorige week thuis op sportpark Bakestein stond zaterdag voor Groote Lindt de uitwedstrijd in Fijnaart tegen De Fendert op het programma. De Zwijndrechtse pleog begon goed aan de wedstrijd en wist de opponent direct onder druk te zetten. In de eerste twintig minuten moesten beide keepers twee keer ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Daarna deed Groote Lindt er een schepje bovenop en nam het initiatief in de wedstrijd. Voor rust wisten de Zwijndrechtse aanvallers drie keer het Brabantse doel te vinden: Moustakin Atlagh tekende voor 0-1, Thom Hoogakker voor 0-2 en Max Klop maakte 0-3. Na rust een eenzijdige tweede helft waar De Fendert geen vuist meer kan maken en Groote Lindt verder wist uit te lopen naar een ruime overwinning: 0-4 door Moustakin Atlagh en 0-5 door Hicham Bachau. De uiteindelijke eindstand had vele malen hoger kunnen uitvallen als de Zwijndrechtse aanvallers in de laatste fase van de tweede helft daadkrachtiger en zorgvuldiger waren geweest.

Zaterdag komt tweedeklasser Papendrecht naar Zwijndrecht voor een duel in de volgende ronde van de KNVB-beker. Aanvang: 14.30 uur.