Actueel

reageer als eerstdo 6 jan 2022

Mannen uit Dordrecht en Zwijndrecht aangehouden in drugslab

STIELTJESKANAAL – De politie heeft woensdagavond een amfetamine-drugslab aangetroffen in een boerderij in Stieltjeskanaal in Drenthe. Vijf mannen zijn bij de actie aangehouden. Onder hen zijn mannen uit Zwijndrecht (34) en Dordrecht (37).(Foto’s: Politie)

Na politieonderzoek kwamen collega’s bij het pand in Stieltjeskanaal uit. Het vermoeden was al snel dat zich daar een drugslab bevond. Er werd een instap gedaan door het arrestatieteam. Eenmaal binnen werd inderdaad een professioneel drugslab aangetroffen voor de productie van amfetamine. Vier verdachten konden direct ter plaatse worden aangehouden. Het gaat om een mannen uit Zwijndrecht (34), Den Haag (38), Dordrecht (37) en Coevorden (56). Een vijfde verdachte, een 36-jarige man uit Utrecht, werd in de buurt van Zwolle in een auto aangehouden. Deze verdachten worden verhoord en zitten nog in beperkingen.

Op het terrein zijn ketels, vaten en grondstoffen aangetroffen voor de productie van drugs. Ook werden drie auto’s in beslag genomen. Het gaat dan ook om een professioneel drugslab dat toegerust was op de productie van honderden liters product per week. Het gaat hier vermoedelijk om een tussenproduct in de amfetamineproductie. De straatwaarde hiervan ligt rond de 800 euro per liter.

Omdat de stoffen en materialen zeer gevaarlijk kunnen zijn, worden deze vandaag door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) uit het pand gehaald. Dit team is gespecialiseerd is in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen. De chemische (afval)stoffen worden vernietigd en door forensische rechercheurs worden sporen veilig gesteld voor verder onderzoek.

Geef een antwoord