Actueel

reageer als eerstdo 17 jan 2019

Meer bezoekers naar Kunstmin

DORDRECHT – Het gaat goed met Kunstmin. Het afgelopen jaar steeg het bezoek met ruim 10 procent naar ruim 80.000. Sinds de opening in 2014 is er een stijgende lijn in het aantal bezoekers. Het publiek bezocht in 2018 Kunstmin voor een theatervoorstelling of concert, voor stad & regio producties, of als locatie voor een congres of zakelijke bijeenkomst.

Kunstmin zoekt steeds vaker actief samenwerking en verbinding met de stad en regio. Dat resulteert in theaterproducties zoals de talkshow Kunstmin Live, de jaarlijkse Kerstproductie met professionals en amateurs, debatten, lezingen, inspiratiebijeenkomsten en meer. Door deze activiteiten komen steeds meer mensen en ook nieuwe bezoekers met Kunstmin in aanraking.

Samenwerking

In toenemende mate werkt Kunstmin samen met collega-instellingen, het bedrijfsleven, maatschappelijke partners en sport- en gezondheidsinstellingen. Dit zorgt voor meer activiteiten op verschillende locaties en publieksverbreding. Ook steeds vaker maken professionele podiumkunstenaars gebruik van de repetitie- en montagestudio’s in het Energiehuis. Hier worden voorstellingen ontwikkeld en uitgeprobeerd waardoor het Energiehuis nog meer het huis van podiumkunsten wordt.

Stijlvol

Opvallend was ook de stijgende lijn in het bezoek aan de Grote Zaal van de schouwburg. Dat betekent dat meer en meer bezoekers genieten van deze prachtige door Sybold van Ravesteyn ontworpen parel in de stad. De schouwburg wordt door bezoekers geassocieerd met een stijlvol en mooi avondje uit. Dat blijkt uit een onlangs gehouden publieksonderzoek. De bezoekers waarderen ook het vriendelijk personeel en de goede bereikbaarheid.

 

Geef een reactie