Actueel

reageer als eerstwo 11 jul 2018

Mie Wah sluit na veertig jaar in Wielwijk zijn deuren

DORDRECHT – Begin deze maand werd het veertigjarig bestaan gevierd van Chinees restaurant Mie Wah in Wielwijk. Dat was ook meteen het laatste jubileum dat er gevierd wordt, want eigenaarsechtpaar Tim (64) en Mui Kan (63) hebben besloten om met pensioen te gaan. Tot eind augustus hebben trouwe gasten nog de kans één keer van hun kookkunsten te genieten en natuurlijk om afscheid te nemen. “We hebben veel vaste en zeer trouwe gasten. Daarom wilden we niet opeens dicht zijn, maar het netjes op tijd aankondigen”, zegt hun zoon Joey Kan. (Foto: Thymen Stolk)

Tims vader, Joey’s opa, kwam in 1961 vanuit Hongkong naar Nederland. Tim volgde in 1969 en ging aan het werk in de keuken van het restaurant van zijn grootvader in Naarden. “Later kwam hij mijn moeder tegen en zijn zij samen in 1978 in Dordrecht gestart.” Wielwijk werd het. En Wielwijk is het altijd gebleven. “Ze namen een afhaalrestaurantje over en hebben dat in de loop der tijd steeds verder uitgebreid. Ze hebben een paar keer verbouwd en een jaar of vijftien geleden zijn ze naar het toen nieuwe winkelcentrum op het Admiraalsplein verhuisd. Steeds kwamen er wat meer tafeltjes bij en later ook de catering en de lunchroom. Die verbreding was ook nodig om het vol te houden. Dat is ze gelukt en daar ben ik erg trots op.”

Afscheid

In die veertig jaar is er natuurlijk veel veranderd in ‘horecaland’. Joey: “Toen mijn ouders begonnen had je alleen de Chinees, de Italiaan en de Griek. Nu is er zoveel keuze. Alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd in Nederland.” Met hard werken, tot een jaar of acht geleden zeven dagen per week, daarna zes, en het blijven leveren van kwaliteit hebben de heer en mevrouw Kan het vol weten te houden. “We hebben veel te danken aan onze vele vaste gasten. Sommigen komen hier al veertig jaar”, zegt Joey. “Ze zullen het wel jammer vinden dat mijn ouders gaan stoppen. Maar ik denk dat ze het ook wel zullen begrijpen en mijn ouders hun pensioen gunnen. Opeens dicht gaan vonden wij onpersoonlijk. We hopen de komende maand nog op een prettige manier afscheid te nemen van onze klanten.”

Mie Wah is te vinden aan het Admiraalsplein 92 en is alle dagen, behalve op maandag geopend. Info: www.miewah.nl.

 

 

 

 

Geef een reactie