DORDRECHT – Het jaar 2020 zullen we niet snel vergeten. We belandden in een situatie waarin we nooit eerder waren terechtgekomen. We moesten onze weg opnieuw vinden. Er was veel onzekerheid, er waren zorgen, er was afstand. Er waren ook lichtpuntjes. Hoe heeft iedereen dit beleefd? De verpleegkundige, de docent, de ondernemer, de restauranthouder, de (sport)bestuurder? We peilden het in drie vragen.

Alex Verburg, restaurant-ondernemer en chef-kok bij onder meer Restaurant Post.

Hoe kijkt u terug op dit memorabele jaar?
“Memorabel klinkt als snel heel positief. Ik kijk terug op het jaar als een achtbaan aan emoties, stress, hoop, onzekerheid, maar vooral uitzichtloosheid. Een jaar waarin we ook veel mooie dingen hebben kunnen doen, leuke projecten met vrijwilligers, creatieve oplossingen bedenken en hartverwarmende reacties van gasten.”

Wat zal u het meest bijblijven?

“Het bericht van de tweede lockdown. Ik had nooit verwacht dat de regering dit weer zou doen, dat ze weer de horeca gingen sluiten. Dat was voor mij best wel een shock en die zit er nog steeds.”

Welk positief idee of positieve ideeën neemt u mee naar 2021?

“We draaien met veel plezier de take away-bestellingen en de speciale dagen zoals Pasen en Kerst. Ik denk wel dat we, gezien de vele positieve reacties hierop, wellicht ook na de coronatijd hiermee blijven doorgaan.”