Actueel

reageer als eerstzo 21 apr 2019

Mike Boddé ambassadeur Leerorkest

DORDRECHT – Het Leerorkest Drechtsteden, dat sinds dit schooljaar op vijf scholen in Dordrecht muzieklessen op verschillende instrumenten verzorgt, is heel blij met hun nieuwe ambassadeur. Musicus, cabaretier en televisiepersoonlijkheid Mike Boddé is sinds dit weekend als ambassadeur verbonden aan het Leerorkest. (Foto: Hester Doove)

Voorzitter Lucienne van der Lans: “Het televisieprogramma Podium Witteman doet erg veel aan promotie van muziek bij met name kinderen. Floris Kortie, sidekick van Boddé in dit programma, is ambassadeur van het Leerorkest Amsterdam. Mike was vorige week bij Kunstmin Live in Dordrecht. Daar sprak onze penningmeester Marco Brand hem en vroeg of hij ambassadeur van ons Leerorkest wil worden. Hij zei direct ja. We zijn er heel blij mee vooral omdat hij gelijk aanbood: ‘als ik wat kan doen, dan doe ik het graag voor jullie’. We hebben nog geen concreet uitgewerkt plan maar ik kan me voorstellen dat hij misschien iets kan betekenen aan het eind van het seizoen als ons eerste jaar op de vijf scholen erop zit.”

Boddé zelf schreef naar aanleiding van zijn ambassadeurschap: “Muziek is een taal, net als het Nederlands. Maar met muziek kun je dingen uitdrukken die niet in woorden zijn te vatten. Het is daarnaast uitstekende hersengymnastiek en onontbeerlijk in de ontwikkeling van een kind.”

 

Geef een reactie