DORDRECHT – Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) heeft na het vertrek van dirigent Patrick van der Linden in januari dit jaar, een nieuwe dirigent, Gilles Michels. Vanaf februari is Gilles met het koor aan het werk en het resultaat presenteren zij op vrijdag 9 juni.

In de Augustijnenkerk brengt het Dordtse koor op vrijdagavond 9 juni om 20.00 uur een Zomerconcert met Engelse romantische muziek; werken van Elgar en Vaughan Williams staan op het programma. Van Elgar het meeslepende ‘From the Bavarian Highlands’ een werk uit 1894 bestaand uit zes meeslepende koorliederen, die Elgar componeerde bij de gedichten die zijn vrouw schreef over zes favoriete plekken van het echtpaar in Beieren.

Daarnaast worden twee delen gezongen uit het indrukwekkende Dona Nobis Pacem, dat Vaughan Williams componeerde in 1936 op drie gedichten van Walt Whitman. Het deel ‘Dirge for Two Veterans’ stamt al uit 1914 en gaat over een vader en een zoon die sneuvelen in de oorlog. Het aangrijpende werk, dat MOV op 3 november in zijn geheel uitvoert, is een aanklacht tegen oorlog en bloedvergieten.

Medewerking aan het concert wordt verleend door Frank Hermans (bas-bariton), Myrto Tzelisi (piano), en de jonge violistes Irina Svirina en Natalia Lyadova, onder leiding van Gilles Michels. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen, á 18,50 uur, besteld worden via www.oratoriumdordrecht.nl/concerten of per mail via kaartverkoop@oratoriumdordrecht.nl. Kaarten aan de zaal kosten 20 euro.