Actueel

reageer als eerstzo 10 jun 2018

Muziek uit Renaissance en Franse barok 

DORDRECHT – Vrouwenkoor La Confiance geeft zondagavond haar jaarlijkse concert in de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 22. Dit jaar is gekozen voor muziek uit de Renaissance (o.a. Asola) en de Franse Barok (o.a. Charpentier). Zelden is er voor alleen vrouwenstemmen in de (Franse) barok gecomponeerd en nog zeldzamer is de kans om dit live te beluisteren.

Uitzonderlijk is ook het groot aantal meewerkende musici, hetgeen voor La Confiance een primeur is. Twee solisten doen mee: Nelleke van den Berge (mezzo) en Jenny Haisma (sopraan). Daarnaast spelen Ivanka Neeleman (viola da gamba), Johan Sonneveld (kistorgel) en blokfluitkwartet Mazacrocha bestaande uit Else Carriere, Hedwig Gaasterland, Ieke van der Helm en Astrid Manders. Het geheel staat onder leiding van dirigent Eric Koevoets. Het concert komt tot stand mede dankzij financiële steun van de gemeente Dordrecht.

Pour la Sainte Chapelle

De titel van het concert is Musique Pour la Sainte Chapelle omdat componist Marc-Antoine Charpentier in 1698 kapelmeester werd van de Sainte Chapelle in Parijs. Na enkele gregoriaanse gezangen, wordt een mis van de Italiaanse componist Giammatteo Asola uitgevoerd. Uit de Franse barok staan werken van Marc-Antoine Charpentier geprogrammeerd: ‘In nativitate Domini Nostri Jesu Christi’ (H 421) en ‘Miserere’ (H 157). Van zijn tijdgenoot Nivers zingt het vrouwenkoor het motet ‘Ecce venimus’. Blokfluitkwartet Mazacrocha begeleidt en speelt onder andere instrumentale intermezzi met muziek van Merulo, Byrd, Tallis en Dornel. Het concert begint om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is aan de deur 18 euro; een kaart in de voorverkoop kost 15 euro, (met vrijwilligerspas en CJP 13 euro). Kaarten kunnen besteld worden via het contact-formulier op de website. www.la-confiance.nl

Geef een reactie