Actueel

reageer als eerstdo 13 jun 2019

Nederlands-Kameroense (voetbal)middag

DORDRECHT – Deze zaterdag om 15.00 uur spelen op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk de ploegen van Nederland en Kameroen tegen elkaar. Reden voor Café Merz, dat alle WK-wedstrijden live op groot scherm laat zien, en de Stichting Dordrecht Bamenda om de handen ineen te slaan en samen een Nederlands-Kameroense (voetbal)middag rondom de wedstrijd te organiseren.

Iedereen is zaterdag vanaf 14.00 uur welkom bij Merz voor een kop koffie met Kameroens koekje en kan tijdens de middag zijn of haar kennis van het voetbal, Kameroen en zusterstad Bamenda testen tijdens een heuse Nederland-Kameroen quiz. De winnaar van de quiz gaat na de wedstrijd uiteraard naar huis met een leuke prijs. Tijdens de middag is in Café Merz informatie te vinden over de stedenband tussen Dordrecht en Bamenda en over de projecten die vanuit Dordrecht ondersteund worden in haar zusterstad. Er wordt ook een aantal (h)eerlijke producten verkocht, waaronder zelfgemaakte Dordtse jam van vrijwilliger Truus Treep, Kameroense sambal van vrijwilliger Judith Moni Ateba en door Pelican Rouge gesponsorde koffie. Opbrengst daarvan gaat naar twee doelen, waar momenteel geld voor wordt ingezameld: de renovatie van de keuken van basisschool Mbingo voor doven en slechthorenden en een noodhulpfonds. Stichting Dordrecht Bamenda heeft onlangs besloten dit fonds in het leven te roepen vanwege de crisis in Engelstalig Kameroen, waar zusterstad Bamenda zich bevindt.

Noodfonds

Nog altijd vallen er in Bamenda en omgeving dagelijks doden in de strijd tussen het regeringsleger en de separatisten. Het aantal ontheemden en vluchtelingen neemt steeds verder toe, onder andere door de tactiek van het platbranden van hele dorpen. En door de strijd, die ook ziekenhuizen niet spaart, is het aantal medische voorzieningen ernstig teruggelopen, terwijl de behoefte juist toegenomen is. Een aantal partners van de stichting in Bamenda verleent noodhulp aan de getroffen burgers, waaronder veel vrouwen en kinderen. Ook staan zij weer in contact met andere organisaties die humanitaire hulp verlenen. Het noodfonds van de Stichting Dordrecht Bamenda biedt hen de mogelijkheid een aanvraag in te dienen en, na een gedegen maar snelle beoordeling, steun te krijgen. Waar mogelijk worden ook krachten gebundeld met andere Nederlandse organisaties die ter plaatse (nood)hulp bieden.

 

Geef een reactie