DORDRECHT – Een recordaantal lopers start de zomer sportief: 1.100 individuele inschrijvingen en 23 bedrijventeams verschijnen woensdag 26 juni aan de start van de Zoomer Wantijrun. Tijdens de 5 of 10 kilometer of de 10 Engelse Mijl zullen de lopers genieten van een mooie route langs het Wantij. De weersverwachting doet tot nu toe de naam van deze run eer aan; het belooft een mooie zomeravond te worden met een feestelijke finish op de atletiekbaan van Fortius!

 

De zomeravondrun heeft een lokaal goed doel, deze editie Stichting voor Sara. Die is eind 2016 opgericht door de ouders van Sara Verbrugge uit Dordrecht en in enkele jaren uitgegroeid tot een internationale patiëntenorganisatie. Samen strijden ze voor een behandeling tegen zeldzame spierziekten. Voorafgaande aan de runs zal Sara om 19.15 uur met een aantal framerunners een wedstrijdronde op de atletiekbaan van Fortius doen.

 

De lopers starten vervolgens om 19.35 uur met het startschot voor de 10 Engelse Mijl, om 19.40 uur voor de 5 en om 19.45 uur voor de 10 kilometer. Er is ook een speciale bedrijvenrun, waar 23 lokale bedrijventeams (waaronder Nobel’s, Belmar Keukens en Badkamers, Wierks, Luijten VVZ en titelverdediger MedPlus fysiotherapie & sport), strijden om de wisseltrofee.