DORDRECHT – Afgelopen woensdag hebben Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) op feestelijke wijze het vernieuwde Parkinson Café Dordrecht geopend. Tijdens de drukbezochte kick-off bij woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(isme) en hun naasten. (Foto: PZC Dordrecht).

Muziektherapeut Joop Roovers van PZC Dordrecht gaf inzicht in de waarde van muziektherapie voor Parkinsonpatiënten tijdens een interactieve demonstratie. Nickie van der Wulp deelde kennis over de wereld van Parkinson, terwijl Sven de Langen sprak over het gespecialiseerde begeleidingsaanbod van PZC Dordrecht voor Parkinsonpatiënten. In een huiselijk ingerichte zaal genoten de deelnemers van koffie en gebak van de plaatselijke bakker, terwijl ze onderling in gesprek raakten.

Hans Nyborn, de initiatiefnemer van Parkinson Café Dordrecht, bedankte iedereen voor de veelbelovende samenwerking. David Kahle, managementassistent bij PZC Dordrecht, was verheugd over de grote opkomst en hoopte dat het café maandelijks een warme plek zou bieden voor Parkinsonpatiënten om elkaar te ontmoeten en met professionals te praten. Wethouder Chris van Benschop benadrukte het belang van zo’n ontmoetingsplek voor lotgenoten en mantelzorgers.

Parkinson Café Dordrecht heeft al een jaarprogramma opgesteld en zal zich bevinden in zaal De Hoeksteen op woonzorglocatie PZC Crabbehoven in Dordrecht. Elke editie omvat een spreker en de gelegenheid voor patiënten om informeel met elkaar te praten. Zorgprofessionals zoals neurologen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten zullen naar verwachting regelmatig deelnemen. Meer informatie is te vinden op www.parkinsoncafedordrecht.nl.

Parkinson Vereniging Dordrecht maakt deel uit van de landelijke Parkinson Vereniging, die zich inzet voor een betere levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten en hun naasten door middel van informatie, lotgenotencontact, belangenbehartiging en betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek.