DORDRECHT – Zowel de Plus-supermarkt in winkelcentrum Bieshof als de Plus op het Leerpark hebben sinds kort een nieuwe eigenaar. We stellen ze even kort voor in een dubbelportret. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Maarten Buning – Plus Bieshof

Maarten Buning (42) nam op 25 maart Plus Bieshof in Stadspolders over. Hij is nu ook nog eigenaar van de Plus in Stellendam, maar wil zich zo snel mogelijk volledig op de super in Dordrecht gaan richten. Buning is enthousiast over de recent verbouwde winkel, die goed draait én een groot assortiment heeft. Hij heeft genoeg plannen om door te groeien, onder meer door de zondagsopening in te voeren. “Daarnaast ga ik een groot klantenonderzoek starten om te bepalen wat de wensen zijn en op basis daarvan zaken verder verbeteren.” Hij gaat ook investeren in het werkplezier van zijn ‘menselijk kapitaal’: “Blij personeel zorgt ervoor dat de winkel beter presteert.” Buning heeft genoeg ideeën om het assortiment nog verder uit te breiden. Door vers te gaan koken in de winkel bijvoorbeeld. En door de sushi die in de winkel wordt gemaakt ook te laten bezorgen.

 

Maickel Rompa – Plus Valkzicht

Maickel Rompa (44) is nu vijf weken eigenaar van Plus Vlakzicht op het Leerpark. Hij maakte al de nodige meters binnen de Plus-organisatie en was bedrijfsleider bij verschillende vestigingen van de supermarktketen in Breda en omgeving. “Ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen winkel te hebben, maar heb even geduldig gewacht op de juiste kans. Die kwam voorbij toen deze winkel beschikbaar kwam. Een winkel met een goede basis én nieuwe kansen.” Rompa ziet die nieuwe kansen onder meer online, maar bijvoorbeeld ook door zich meer te richten in studenten, een belangrijke doelgroep van de super die grenst aan het scholencluster op het Leerpark. “Maar eerst ga ik de tijd nemen om de winkel, de medewerkers en de klanten beter te leren kennen. Daarna ga ik langzaamaan wat dingen veranderen.”