DORDRECHT – Op de voormalige locatie van het Da Vinci College op de Kompaslocatie langs de Karel Doormanweg in Wielwijk worden in 2026 37 woningen gebouwd. De voormalige school is onlangs gesloopt om ruimte te maken voor een gloednieuw schoolgebouw en woningprogramma. Deze donderdag ondertekenden de gemeente Dordrecht en bouwende projectontwikkelaar VORM de ontwikkelovereenkomst. (Foto’s: Stolk Fotografie/impressies VORM).

Het woningbouwplan bestaat uit een divers woningaanbod van tien grondgebonden woningen en 27 appartementen. Het appartementsgebouw wordt zes lagen hoog, met vijf appartementen per verdieping. De appartementen variëren tussen de 45 en 85 vierkante meter met balkons die voornamelijk georiënteerd zijn op het zuiden.

Groene wandelroute
Het stedenbouwkundig uitgangspunt is het realiseren van een groene wandelroute langs het water, die onderdeel zal worden van een nog te realiseren parklint in de wijk. Het plan met 37 woningen ligt aan het water. Een aantal grondgeboden woningen heeft uitzicht over het water. Daarnaast wordt tussen het appartementencomplex en de grondgebonden woningen gezamenlijk groen gerealiseerd.

Eind 2025
Wethouder Peter Heijkoop: “Deze 37 nieuwe woningen, met nieuwe school voor speciaal onderwijs, aan de rand van Wielwijk zijn een goede toevoeging aan de wijk. Verschillende doelgroepen kunnen hier over een paar jaar een fijn onderkomen vinden in mooie eengezinswoning of een appartement.” Het duurt inderdaad nog wel even voordat de woningen er staan. VORM begint pas in het derde of vierde kwartaal van 2025 met de bouw.