ZWIJNDRECHT – In het Zwijndrechtse het Noordpark langs de Oude Maas vindt zaterdag 29 juni voor de zestiende keer het gratis toegankelijke Noordparkfestival plaats. Van 12.00 tot 22.00 uur is er weer van alles te beleven: genieten van muziek in allerlei genres, wandelen over de kunst- en cultuurmarkt, lekker eten en drinken en de kinderen kunnen zich vermaken met onder meer spelletjes en schminken in het kinderdorp.

 

Het Noordparkfestival begon destijds als een muziekfestival met voornamelijk lokale optredens. En muziek is natuurlijk nog steeds het hoofdbestanddeel van het festival. Dit jaar kan het publiek vanaf 13.00 uur genieten van een doorlopend muzikaal programma. De band Grey Nomad komt, de Rotterdamse coverband Uncle Fester, rockband Paul Chevrolet & The Rockin’ Caddilacs, de reggae/dancehallformatie One Revolution Tropical Vibes en Partysensation The Buzz sluit af met tijdloze danceclassics uit de 70’s, 80’en 90’s hits van onder andere ABBA, Grease, Whitney Houston en Diana Ross.

 

Zwijndrechtse kunstenaars

Het Noordparkfestival is veel meer dan een muziekfestival. Je kunt er met je hele gezin heen, want voor de kinderen is er de hele middag van alles te doen. Ze kunnen happy stones en schelpen beschilderen, ouderwetse spelletjes doen, de modelschepen zijn er weer en de kinderzweefmolen draait zijn rondjes. En als je meer wilt dan muziek, dan kun je tot 18.00 uur een wandeling maken langs de meer dan dertig kramen van de kunst- en cultuurmarkt. Daar zijn lokale (beeldende) kunstenaars aanwezig om hun werk te laten zien of te demonstreren. Er is fotografie, er zijn tassen gemaakt van oude spijkerbroeken en handgemaakte sieraden. Natuurlijk heel veel schilderijen, maar ook geboetseerde beelden, ‘vreemde vogels’, sjaals en corsages en je kunt er honingwijn proeven.

 

Selfie met beeld

Behalve de cultuurmarkt zijn ook de beelden van het Beeldenpark Drechtoevers in het Noordpark te bewonderen. Er loopt momenteel een actie voor een fotowedstrijd. Tijdens het festival worden bezoekers opgeroepen een selfie te maken waarin een beeld van het park een rol speelt. Het plan is die begin volgend jaar te verwerken in een expo bij KunZt in Zwijndrecht. Eten en drinken is er volop in het foodcourt, van barista tot patatpret en van de Surinaamse toko tot churros. Aan de festivalbar kunnen voor vriendelijke prijzen munten gekocht worden voor de drankjes.