Actueel

reageer als eerstzo 11 nov 2018

Ode aan de Synode officieel van start

DORDRECHT – Koning Willem-Alexander opende gisterenavond de Ode aan de Synode. Om half 7 begon de openingsbijeenkomst in de Augustijnenkerk. De koning las hier een passage voor uit het Nieuwe Testament van de Statenbijbel.

Op het plein van het Hof van Nederland zette hij een robotarm in werking. Zes maanden lang zal deze robotarm de Statenvertaling kalligraferen. Tot slot werd in het Dordrechts Museum de tentoonstelling Werk, bid & bewonder geopend door de koning. Dit deed hij door een bijbel uit de koninklijke collectie in een vitrine te plaatsen. De opening was live te volgen via de Facebookpagina van het Dordrechts Museum en deels bij het programma Blauw Bloed.

De Synode van Dordrecht vond 400 jaar geleden plaats. Het was een bijzondere bijeenkomst die veel invloed heeft gehad op onze geschiedenis, taal en normen en waarden. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren tot 29 mei 2019 activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, concerten en theater om de Dordtse Synode te herdenken. (Foto’s: Thymen Stolk)

Geef een antwoord