Actueel

reageer als eerstvr 22 feb 2019

Ontmoetingslunch brengt culturen samen

DORDRECHT – “Tijdens de ontmoetingslunch heb ik én lekker gegeten én goed geoefend met het spreken van de taal én nieuwe culturen ontdekt.” In één citaat zijn daarmee alle doelstellingen gevangen die de Taalclub heeft met de Ontmoetingslunch die vorige week werd georganiseerd in het onderkomen van de inburgeringsschool aan de Nieuwstraat. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

De Taalclub is nu drie jaar actief in de Drechtsteden. De organisatie is één van de aanbieders van een inburgeringstraject voor vluchtelingen. Op dit moment komen wekelijks rond de 65 mensen gemiddeld drie keer per week naar de Nieuwstraat voor taalles en hulp bij de inburgering, vertelt Lindsey Sträter van de Taalclub. “Afhankelijk van hun startniveau volgen ze één van de trajecten. Ze krijgen taalles van diplomeerde NT2-docenten. Daarnaast worden onze members, zo noemen we onze ‘studenten’, bijgestaan door onze vrijwilligers. Zij voeren gesprekjes met hen en helpen hen om hun weg te vinden in de Nederlandse maatschappij.”

Ongedwongen

De Ontmoetingslunch, die afgelopen week voor de derde keer werd georganiseerd, staat in het teken van op een ontspannen manier kennismaken met gasten, members en partners van de Taalclub en met elkaars cultuur. Er werd genoten van een Syrische lunch, er werd samen geschilderd en er werden spelletjes gedaan. Lindsey: “We willen deze lunch om de twee maanden gaan herhalen. Het zorgt op een ongedwongen manier voor verbinding. Overigens is iedereen welkom om een keertje aan te schuiven.”

Bekijk hier een kort interview met Anita Emmerich, docent Inburgering, staatsexamen & KNM:

Geef een reactie