Actueel

1 reactiema 30 apr 2018

Op pad met de schaapsherder

DORDRECHT – Ook op deze druilerige maandag ging de schaapsherder er met zijn kudde op uit in de Hollandse Biesbosch, hier in de buurt van de Helsluis. Kinderen die nader kennis willen maken met dit bijzondere beroep kunnen deze meivakantie een dag met hen meelopen en een heus herdersdiploma halen. (Foto: Thymen Stolk)

Dit kan op woensdag 2 mei. De start is om 11.00 uur op het veld achter het bezoekerscentrum aan de Baanhoekweg 53. Kinderen die zich van tevoren hebben aangemeld wandelen samen met de schaapsherder en zijn kudde door het natuur- en recreatiegebied. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om schaapsherder te zijn. De herder vertelt onderweg van alles over de schaapskudde. Door leuke speelse activiteiten uit te voeren kunnen de kinderen een herdersdiploma behalen. Daarnaast zien ze hoe de honden van de herder de kudde bij elkaar houden. Halverwege de wandeling rusten de ‘schaapsherders in opleiding’ uit tijdens een picknick. Lunchpakketten hiervoor kunnen bij aanmelding besteld worden. Rond 16.00 uur eindigt de wandeling weer bij Biesboschcentrum en krijgen kinderen hun diploma’s.

Het evenement is gratis toegankelijk. Aanmelden is noodzakelijk. Kinderen die een diploma willen behalen betalen 5 euro; een lunchpakket kost 4,75 euro. Voor meer informatie www.biesboschcentrumdordrecht.nl of neem contact op met het Biesboschcentrum Dordrecht, tel. 078-7705353.

 

Eén reactie op “Op pad met de schaapsherder”

  1. […] DORDRECHT – Ook op deze druilerige maandag ging de schaapsherder er met zijn kudde op uit in de Hollandse Biesbosch, hier in de buurt van de Helsluis. Kinderen die nader kennis willen maken met dit bijzondere beroep kunnen deze meivakantie een dag met hen meelopen en een heus herdersdiploma halen. Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/op-pad-schaapsherder/   […]

Geef een reactie