DORDRECHT – Activiteitencentrum Overweg in Dordrecht opent maandag 10 juni van 09.30 tot 11.30 uur zijn deuren voor een open huis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te maken met de activiteiten en faciliteiten die het centrum heeft voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of een verstandelijke beperking. Het centrum is gevestigd aan de Prattenburg 80 in Sterrenburg.

Tijdens deze ochtend krijgen bezoekers de kans om deel te nemen aan activiteiten en een kijkje te nemen in het dagelijkse leven op Overweg. Cliënten en medewerkers staan klaar om hun ervaringen te delen en vragen te beantwoorden over de mogelijkheden in het activiteitencentrum.

Achter de schermen

Tijdens de open dag kunnen belangstellenden ontdekken hoe Overweg bijdraagt aan de kwaliteit van leven van haar cliënten. Het biedt een kijkje achter de schermen en laat zien hoe mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding vinden. Dat is interessant voor potentiële cliënten en hun families, maar ook voor zorgprofessionals, vrijwilligers en buren die betrokken willen raken bij Overweg.

Zinvol

Bij Overweg kun je veel verschillende activiteiten doen, zoals houtbewerking, mozaïek, koken en bakken en computerwerk Daarnaast zijn er gespreksgroepen en kunnen bezoekers gezelschapsspellen spelen.  Overweg is onderdeel van Gemiva, een organisatie die in Zuid-Holland mensen ondersteunt die door een handicap, chronische ziekte of andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben.