Actueel

reageer als eerstvr 15 mrt 2019

Opnieuw de beste evenementenstad van het land

DORDRECHT – Dordrecht is opnieuw verkozen tot Evenementenstad van het Jaar en gaf daarmee medegenomineerden Den Haag en Nijmegen het nakijken. Wethouder Maarten Burggraaf (Evenementen) haalde de prijs donderdag samen met diverse Dordtse organisatoren en vertegenwoordigers van Dordrecht Marketing op in Deventer, waar het jaarlijkse Nationaal Congres Evenementen werd gehouden. “Een kroon op het werk van velen”, noemde de VVD-wethouder het na afloop.

Evenementen zijn al jaren belangrijk voor Dordrecht. Ze worden veelal door vrijwilligers en ondernemers georganiseerd en zijn geworteld in de stad. De gemeente biedt ruimte voor experimenten en nieuwe evenementen, waar ook jongeren en ondernemers bij betrokken worden. Dordrecht zet het evenementenbeleid krachtig voort en zet de ondersteuning van organisatoren rondom veiligheidseisen verder in gang. Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing (waar het Dordtse evenementenbureau deel van uitmaakt): “Uit de prijs spreekt waardering voor Dordrecht op het gebied van organisatie, de diversiteit van de evenementen en natuurlijk ook het gemeentelijk beleid. Het is echt een prijs voor de hele stad!”

Dordrecht heeft de afgelopen jaren vaak hoog gescoord tijdens deze landelijke verkiezing. De hoofdprijs werd eerder in 2003 en 2012 gewonnen. Burggraaf: “Big Rivers, Dordt in Stoom, de Kerstmarkt, het Sinterklaashuis, muziekfestivals en sportevenementen, The Passion, Ode aan de Synode en alle andere evenementen; ze dragen allemaal bij aan de aantrekkelijkheid van onze stad en regio. Vele Dordtenaren én mensen van buiten Dordrecht genieten van al die evenementen in onze bijzondere stad met een prachtige historisch centrum.”

Geef een reactie